Excelsior toont veerkracht en pakt punten tegen Emmen

17 februari 2019, 16:26   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 16:33

Excelsior heeft zondagmiddag uiterst belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Terwijl het vroeg in de tweede helft op achterstand kwam, trok het tegen FC Emmen toch aan het langste eind: 2-1. Het is al weer de derde thuiszege op rij voor de Rotterdammers, die eerder Feyenoord en De Graafschap al aan de zegekar bonden op Kralingen in 2019. 

Voorjaarsvoetbal. Zo kon je de wedstrijd in Kralingen het beste omschrijven. Hoewel er zo nu en dan een leuke aanval tussenzat met handige combinaties, was het grootste gedeelte van het duel niet om aan te zien. Het zal de spanning zijn geweest, want voor beide normaliter zo aardig voetballende ploegen was een overwinning gewenst. Excelsior bevond zich voorafgaand aan het duel midden in de gevarenzone op plek 16, terwijl ook FC Emmen (14e) moet blijven oppassen - ondanks dat het dit kalenderjaar even veel punten pakte als Ajax. Bovendien was het onderlinge verschil ook maar twee punten.

Lang kon FC Emmen echter niet genieten van de voorsprong. Sterker nog, zes minuten later stond het alweer 2-1 voor de Rotterdammers. Zo gebeurde er heel het duel barweinig en opeens was het aan beide kanten spectaculair. Marcus Edwards – die met zijn handige en snelle dribbels voor de meeste dreiging zorgde bij Excelsior – bracht zijn ploeg langszij en zag even later invaller Dennis Eckerts vrijlopen. De huurling van Celta de Vigo schoot de bal vervolgens tussen twee tegenstanders in overtuigend binnen.

In de slotfase kon Emmen geen vuist meer maken. Anco Jansen was met een schot van ver nog het dichtste bij succes, maar zijn poging trof - anders dan vorige week - géén doel. Excelsior wint zodoende opnieuw in eigen huis en passeert de promovendus nu op de ranglijst. Het verschil is slechts één punt, al staat FC Emmen door het verlies wel onder de streep. Fortuna Sittard is de enige promovendus die nog aan de goede kant van de streep bivakkeert in de Eredivisie momenteel.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Alessandro Damen 7; Siebe Horemans 6, Thomas Oude Kotte 6, Jurgen Mattheij 7, Lorenzo Burnet 7 (81. Robin van der Meer); Ali Messaoud 5 (89. Dogucan Haspolat), Jerdy Schouten 6, Ryan Koolwijk 7; Marcus Edwards 8, Mounir El Hamdaoui 6, Luigi Bruins 6 (52. Dennis Eckert 8)

FC Emmen: Kjell Scherpen 7; Stef Gronsveld 6, Andrej Lukic 5, Nick Bakker 6, Caner Cavlan 7; Alexander Bannink 6 (71. Luciano Slagveer 6), Glenn Bijl 7, Michael Chacón 6 (71 Jafar Arias 7), Anco Jansen 6; Sven Braken 6, Michael de Leeuw 7 (60. Reuven Niemeijer 6)

Man of the match: Marcus Edwards

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen