Ajax legt pover NAC na rust op de pijnbank en maakt er vijf

17 februari 2019, 14:21

Na het puntenverlies van PSV is Ajax er nu wél in geslaagd om in te lopen op de Eindhovenaren. In eigen huis begon het moeizaam tegen hekkensluiter NAC, maar in de tweede helft werd het kwaliteitsverschil overduidelijk: 5-0. Daarmee is het gat met de koploper uit Eindhoven nu gereduceerd tot vier punten.

Toch maakte Ajax het zichzelf ineens weer onnodig moeilijk. Het gaf te veel ruimte weg en was zo nu en dan enorm slordig, waardoor NAC een paar keer kon counteren. Het was dan ook Gervane Kastaneer die de grootste kans in de eerste helft kreeg. Hij kon van dichtbij binnenschieten na geklungel achterin, maar zag André Onana knap redden.

Dankzij een rake penalty van Dusan Tadic gingen de Amsterdammers toch nog rusten met een voorsprong. Na een vrije trap van Hakim Ziyech constateerde de VAR terecht hands in de muur en ging de bal op de stip. Er klonk toch wel opluchting in Amsterdam.

De ploeg uit Breda was rijp voor de slacht en kon op een enkele counter na weinig gevaar meer creëren. Ziyech pikte zelf ook nog een treffer mee, terwijl Tadic zijn tweede van de middag maakte. Daarmee bepaalde Ajax de eindstand op 5-0 en is het gat met PSV nu vier punten. Noemenswaardig was ook dat Joël Veltman als invaller zijn rentree maakte in Ajax 1.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7; Noussair Mazraoui 7, Matthijs de Ligt 7, Daley Blind 6, Nico Tagliafico 8 (73. Joel Veltman); Lasse Schöne 6 (45. Kasper Dolberg 7), Frenkie de Jong 6, Donny van de Beek 7; Hakim Ziyech 8, Dusan Tadic 7 (73. Jurgen Ekkelenkamp), David Neres 7

NAC: Benjamin van Leer 7; Pelé van Anholt 6, Menno Koch 7, Dorian Dervite 6 (76. Daan Klomp), Erik Palmer-Brown 6, Alex Gersbach 6; Gianluca Nijholt 7, Mounir El Allouchi 6; Mikhail Rosheuvel 7 (88. Giovanni Korte), Gervane Kastaneer 6 (79. Robert Mühren), Ramon Pascal Lundqvist 7

Man of the match: Hakim Ziyech

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen