Real Madrid zet zichzelf voor schut met verlies tegen Girona

17 februari 2019, 14:07   Bijgewerkt: 17 februari 2019, 14:59

Een blamage van de bovenste plank voor Real Madrid. De Madrilenen verkeerden duidelijk nog in de feeststemming na de zeges op Atlético Madrid en Ajax en dat is zondag hard afgestraft door Girona CF. De laagvlieger won tegen ieders verwachting in met 1-2 in Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid knokte zich weer terug in de titelstrijd door vorige week met 1-3 te winnen bij concurrent Atlético Madrid. Midweeks werd er in de Champions League met 1-2 gewonnen bij Ajax. Die uitstekende week moest zondag worden gecompleteerd met een zege op Girona, op papier de makkelijkste klus. Maar juist daar ging het mis.

Girona verloor de laatste vier duels allemaal in La Liga en boekte op 25 november tegen Espanyol voor het laatst een overwinning. Real was de torenhoge favoriet voor het duel en kwam ook op voorsprong. Casemiro, die vorige week ook al scoorde, kopte na 25 minuten de 1-0 in het doel. Na die treffer nam Real veel gast terug en dat kwam de ploeg duur te staan.

Aleix Garcia gaf in de 59ste minuut al een signaal af aan Real door van dichtbij over te schieten. Niet veel later sloeg de laagvlieger alsnog toe. Christian Stuani verzilverde een penalty en maakte zijn dertiende van het seizoen. Tien minuten later stond het zelfs 1-2 toen Portu van dichtbij raak kopte. Thibaut Courtois moest het antwoord op zijn kopbal schuldig blijven. Het meest trieste voor Real was misschien wel dat er niets af te dingen viel op de voorsprong.

Real slaagde er niet in om nog terug te komen en maakte het duel zelfs met tien man af. Sergio Ramos kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart. Real haakt door het puntenverlies voorlopig weer af in de titelstrijd. Het staat derde met negen punten minder dan Barcelona en twee minder dan Atlético. Daardoor is het kampioenschap bijzonder ver weg voor het team van Santiago Solari.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen