Spoorboekje: kraker in FA Cup, Twente kan uitlopen en ErediVisie

18 februari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 18 februari.

Specials

ErediVisie

Het was opnieuw een bijzonder weekend: PSV voorkwam weer in de slotminuten een 2-1 nederlaag, Ajax haalde tegen NAC Breda opnieuw een hoog niveau en AZ scoorde er opnieuw lustig op los terwijl het de nul hield. Genoeg om over na te praten in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. Daarin bespreken we alles wat er verder nog opviel het afgelopen speelweekend. 

Wedstrijden

Jong PSV - FC Twente (20.00 uur)

Voor FC Twente is de opdracht op deze maandag glashelder: winnen. De Tukkers weten dat ze bij winst in Eindhoven een gat van acht punten slaan met achtervolger FC Den Bosch. Gemakkelijk zal het niet worden, aangezien Jong PSV prima presteert en vijfde staat. Een opsteker voor Twente is dat Wout Brama weer is teruggekeerd in de selectie na een blessure.

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund (20.30 uur)

De strijd om het kampioenschap gaat vanavond verder voor Borussia Dortmund. Het zelfvertrouwen is mogelijk wat gezakt bij de ploeg, aangezien er vorige week met 3-3 gelijkgespeeld werd tegen 1899 Hoffenheim en het team daarna met 3-0 verloor van Tottenham Hotspur in de Champions League. Vanavond moet er dus weer eens gewonnen worden. 1. FC Nürnberg moet te pakken zijn, want de promovendus staat met twaalf punten onderaan.

Chelsea - Manchester United (20.30 uur)

Twee clubs die niet in grootse vorm steken - met name Chelsea niet - nemen het vanavond tegen elkaar op in de FA Cup. Chelsea en Manchester United strijden om een plaats bij de laatste acht van het Engelse bekertoernooi. Beide clubs kregen vorige week een flinke tik. Chelsea verloor met 6-0 bij Manchester City, terwijl United met 0-2 klop kreeg van Paris Saint-Germain in de Champions League. Welke ploeg heeft zich het beste hersteld?

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - FC Twente, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.25 uur: 1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.30 uur: Chelsea - Manchester United, BBC One, live verslag van het FA Cup-duel

22.00 uur: Natafelen met Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen