Verdonk: "Voel me nog niet honderd procent basisspeler"

17 februari 2019, 10:54

Niet veel mensen hadden verwacht dat Calvin Verdonk dit seizoen een rol van betekenis zou gaan spelen bij Feyenoord, maar de linksback maakt vooralsnog een goede indruk. De verdediger is blij met zijn ontwikkeling.

In de zomer leek zijn rol uitgespeeld bij Feyenoord nadat eerdere verhuurperiodes bij NEC en PEC Zwolle geen succes werden. "Ik zou me eigenlijk melden bij Jong Feyenoord", vertelt de verdediger aan de NOS. "Totdat ik in mijn vakantie werd gebeld door technisch directeur Martin van Geel die vertelde dat Ridgeciano Haps geblesseerd was. Ik draaide een goede voorbereiding, speelde tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en maakte daarna best veel minuten. Ik had eigenlijk helemaal niks verwacht. Dus elke minuut is mooi meegenomen", zegt de 21-jarige verdediger, die steeds belangrijker wordt voor Feyenoord. "Maar ik voel me nog niet honderd procent basisspeler."

Wat Verdonk heeft geholpen, zijn de periodes bij NEC en PEC. Hoewel hij bij die clubs teleurstelde, heeft hij wel veel geleerd. "Ik ben tijdens die periodes inderdaad volwassen geworden. Ik ging voor het eerst op mezelf wonen bijvoorbeeld. En ik speelde bij kleinere clubs dan Feyenoord, waar minder geregeld is, waardoor je zelf wat meer moet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen