"Besluit afnemen aanvoerdersband niet tegen Icardi bedoeld"

16 februari 2019, 15:11

In het belang van Internazionale nam Luciano Spalletti de aanvoerdersband af van Mauro Icardi. Dat zei de trainer op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel van zondag met Sampdoria. "Dit is besluit is niet tegen Icardi bedoeld", aldus Spalletti, die graag gebruik wil blijven maken van Icardi.

"Het was pijnlijk en moeilijk om deze beslissing te nemen. Maar in de rol die ik heb, is het belangrijk om eerlijk te zijn", vindt de Italiaanse trainer, die bij de Nerazzurri al een tijd onder druk staat. "Voor iedereen is dit een moeilijk besluit."

Gezegd wordt dat mislukte contractonderhandelingen de oorzaak zijn van het besluit. Vervolgens besloot Icardi deze week niet mee te reizen met de selectie voor het Europese duel met Rapid Wien. Ook de wedstrijd tegen Sampdoria laat de spits schieten. Volgens Inter vanwege een knieblessure, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346058/supporters-internazionale-geloven-weinig-van-knieblessure-icardi/,_blank,maar daar zijn grote twijfels over].

Spalletti benadrukt echter dat Icardi met een blessure kampt. "Zolang hij bij Inter is, willen we zijn kwaliteiten graag gebruiken. Maar morgen is hij er niet bij. Anderen wel, en over hen moeten we praten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen