Kramer: "Iedereen zal beamen dat ik een goede gozer ben"

Kramer: "Iedereen zal beamen dat ik een goede gozer ben"

16 februari 2019 – Michiel Kramer hoopt bij FC Utrecht positief in het nieuws te komen. Rondom de spits heerste vorig seizoen juist veel negatieve publiciteit. "Ach, de vooroordelen bestonden daarvoor ook al", zegt de dertigjarige spits, die zondag tegen De Graafschap net als tegen PSV opnieuw de voorkeur krijgt in de spits."De incidenten hebben het misschien bevestigd voor sommige mensen. Maar bij elke club waar ik gespeeld heb, kun je van de materiaalman tot en met de wasvrouw en iedereen ertussenin vragen hoe ik ben: het antwoord zal niet negatief zijn", vertelt Kramer in het Algemeen Dagblad. "Iedereen zal beamen dat ik een goede gozer ben. Maar ik doe er in wedstrijden wel álles aan om te winnen."

In het shirt van Sparta trapte hij vorig seizoen Vitessenaar Alexander Büttner in het gezicht. Het kwam hem op een schorsing van zeven wedstrijden te staan, waarna Sparta het contract ontbond. "Ik denk wel dat ik daar voor het eerst in mijn carrière zoiets had van: oef, dat was niet best", aldus Kramer, die aangeeft dat het hem veranderd heeft. "Natuurlijk! Je kunt niet zomaar iemand in het gezicht schoppen, dat weet ik ook. Ik heb het mezelf enorm kwalijk genomen. Kijk, de aard van het beestje zal niet veranderen, maar je kunt als voetballer en mens wel stappen maken."

Eerder dat seizoen ontstond bij Feyenoord de kroket-gate. In de rust van de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo at Kramer op het veld een broodje kroket. Achteraf heeft hij spijt van die actie. "Omdat iedereen er wat over te zeggen had. Het was nooit de bedoeling om te laten zien: kijk mij eens een broodje kroket eten. Maar ik had al vier uur lang niet gegeten. Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters die alleen maar over dat broodje beginnen. Uiteindelijk zal het minder worden, maar ook als ik gestopt ben zullen ze zeggen: was lekker, hè, dat broodje kroket. Iedereen krijgt maar een platform om van alles te zeggen. Natuurlijk heb je allemaal recht op een mening, maar soms denk ik: waarom zo negatief?"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019