Van Leer: "Heel gemakkelijk om alles op Lamprou te gooien"

16 februari 2019, 13:01

Als Ajax-huurling bij NAC Breda zag Benjamin van Leer vanaf een afstandje hoe zijn concurrenten in Amsterdam onder vuur kwamen te liggen. Kostas Lamprou moest wijken als reservedoelman vanwege zijn optreden tegen sc Heerenveen, André Onana leidde vorige week de nederlaag tegen Heracles Almelo in. Van Leer denkt er het zijne van.

"Ik heb de goals die hij tegen sc Heerenveen tegen kreeg teruggekeken en ik vind het heel gemakkelijk om alles op Kostas te gooien", zegt Van Leer in De Telegraaf. "Dat ze nu een andere keeper (Bruno Varela, red.) erbij hebben gehaald, is Ajax. Als je niet presteert, komt er een ander. Dat is inherent aan een topclub."

Van Leer neemt het ook op voor Onana, die blunderde tegen Heracles. "Je moet niet vergeten dat hij pas 22 jaar is. Dan maak je ook wel eens een foutje. Ik heb elke dag met hem op het veld gestaan en hij is een keeper met uitzonderlijke kwaliteiten. Ik denk dat Onana een heel mooie carrière voor zich heeft."

Zelf keert Van Leer, die zaterdagavond met NAC Breda in de Johan Cruijff Arena speelt, over een klein half jaar terug bij Ajax. "Na dit seizoen sta ik nog twee jaar onder contract. Ik ben niet tevreden tot nu toe, omdat ik te wisselvallig ben geweest. Ik kan beter en dat moet ik weer laten zien voordat ik ga praten over hoe ik mijn toekomst zie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen