Mahi: "Zürich speelt bijna ieder jaar Europa League"

Mahi: "Zürich speelt bijna ieder jaar Europa League"

16 februari 2019 – Mimoun Mahi ziet de stap naar FC Zürich als een omhoog. Na dit seizoen vertrekt de aanvaller transfervrij bij FC Groningen, dat hem tussentijds niet wilde laten gaan naar de nummer vier van Zwitserland. Mahi rondde vrijdag zijn aanstaande transfer af, naar de club die in de zestiende finale van de Europa League tegen Napoli speelt."Ze spelen daar bijna ieder jaar Europa League. Verder lijkt Zwitserland me een prima land", licht Mahi toe in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb de club een keer bezocht en ben met Marokko eens in Genève geweest. Het lijkt me er heel veilig, ook voor mijn familie. Dat vind ik belangrijk. Ze hebben mooie plannen met me. Ik kan me er verder ontwikkelen."

Eerst staan de komende maanden in het teken van Groningen. "Ik focus me de komende maanden nog volledig op FC Groningen. Ik ben de club dankbaar voor de kansen die ik hier in ruim vier jaar heb gehad. Het minste dat ik kan terugdoen is me vol overgave storten op een zo goed mogelijk eindresultaat. Er is nu duidelijkheid. Ik kan de randzaken achter me laten en me weer concentreren op datgene wat ik het liefste doe, voetballen."

Mahi streek medio 2014 neer bij de Trots van het Noorden, sindsdien groeide hij uit tot belangrijke speler. Tot dusver speelde de tweevoudig Marokkaans international 126 duels voor Groningen, waarin hij 36 keer trefzeker was. In 2015 beleefde Mahi zijn hoogtepunt bij Groningen: de winst van de KNVB Beker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 juli 2019

  2. woensdag 17 juli 2019