Bayern komt razendsnel eigen doelpunt te boven

15 februari 2019, 22:24   Bijgewerkt: 15 februari 2019, 23:03

Bayern München heeft met de nodige pijn en moeite drie punten overgehouden aan het uitduel met FC Augsburg. De Duitse grootmacht kwam tot twee keer toe op achterstand, maar wist door doelpunten van Kingsley Coman en David Alba alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken: 2-3. Bayern nadert Borussia Dortmund door de zege tot twee punten. De koploper komt zaterdagavond in actie tegen FC Nürnberg.

De team van trainer Niko Kovac kende de slechtst mogelijke start in Augsburg. Al na dertien seconden stond de 1-0 op het scorebord. De thuisploeg trok meteen vanuit de aftrap ten aanval en werd beloond met een snel doelpunt. Een lage voorzet van Philipp Max werd per ongeluk door Leon Goretzka in het eigen doel gewerkt. Coman stelde een kwartier later orde op zaken door voor de gelijkmaker te tekenen, maar Dong-won Ji zette Augsburg vervolgens weer op voorsprong.

Nog voor rust viel het vierde doelpunt van de wedstrijd. Het was wederom Coman die de wedstrijd in evenwicht bracht. Het schot van de Fransman leek houdbaar voor Gregor Kobel, maar de doelman van Augsburg liet de bal door zijn benen glippen. Als morele winnaar zocht Bayern de kleedkamers op en met frisse moed begon het aan de tweede helft. Dat leidde al snel na rust in de 2-3, gemaakt door Alaba op aangeven van Coman.

Alaba's doelpunt bleek na het laatste fluitsignaal de winnende te zijn, waardoor Bayern weer drie punten mag bijschrijven. Der Rekordmeister - nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben - kan nu rustig achterover leunen en hopen op puntenverlies van concurrenten Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen