Vrouwen: goede start FC Twente en Ajax in kampioenspoule

15 februari 2019, 21:35

In de Eredivisie Vrouwen is vrijdagavond de kampioenspoule van start gegaan. Koploper PSV kwam nog niet in actie, maar nummers twee en drie FC Twente en Ajax wel. Zij wonnen van respectievelijk ADO Den Haag (0-2) en PEC Zwolle (4-0). Door de zege leiden de Tukkers (tijdelijk) de dans in de kampioensgroep.

ADO Den Haag - FC Twente (0-2)

FC Twente wist dat het bij een zege de koppositie van PSV zou overnemen. De Tukkers openden via Renate Jansen halverwege de tweede helft de score. Nadat Sharon Kok van ADO in de blessuretijd een rode kaart kreeg, verdubbelde Joëlle Smits in extremis de marge.

Ajax - PEC Zwolle (4-0)

Ajax heeft eveneens titelambities en is sterk aan de kampioenspoule begonnen. Tegenstander PEC Zwolle werd al in de eerste helft aan de kant gezet. Eshly Bakker nam de eerste twee doelpunten voor haar rekening en Line Røddik Hansen maakte nog voor rust de 3-0. Een paar minuten voor tijd maakte Ellen Jansen het laatste doelpunt van de wedstrijd.