Andries Jonker doet open sollicitatie bij FC Nürnberg

15 februari 2019, 21:12

Andries Jonker hoopt de ontslagen Michael Köllner op te volgens als hoofdtrainer van FC Nürnberg. In een interview met BILD vertelt de 56-jarige coach dat hij denkt dat hij de aangewezen persoon is om de Duitse club uit het slop te trekken. Nürnberg veroverde in 21 wedstrijden nog maar twaalf punten en is de hekkensluiter van de Bundesliga.

Jonker zit sinds zijn ontslag bij VfL Wolfsburg in september 2017 zonder club. Bij Nürnberg zou hij willen terugkeren in de Duitse competitie. "Nürnberg geeft me gewoon een goed gevoel. Het is een geweldige club met geweldige fans en een geweldig stadion. Dat is de reden waarom ik hier graag zou willen werken", aldus de trainer.

"Ik heb in Nederland met Willem II en hier in Duitsland met VfL Wolfsburg bewezen dat ik clubs in een moeilijke situatie kan helpen. Wolfsburg heb ik van degradatie behoed. Ik weet wat ik in zo'n situatie moet doen en ben ervan overtuig dat ik het ook met Nürnberg kan doen", gaat Jonker verder.

Jonker noemt Nürnberg een ploeg met een geweldige vechtlust. "Waar het aan ontbreekt is stootkracht. Je hebt doelpunten nodig om wedstrijden te winnen en alleen zeges helpen in deze situatie, maar ik zie mogelijkheden", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen