Rutten gaat 'niet rekenen' voor play-offs, maar is positief over spel

15 februari 2019, 15:03

Fred Rutten is nog altijd vol vertrouwen dat Anderlecht de play-offs bij de bovenste zes gaat halen. Hoewel zijn ploeg er niet riant voor staat, geeft het relatief makkelijke programma wel aanleiding tot enig vertrouwen. "Hoeveel punten we nog nodig hebben? In een grijs verleden ben ik ook aan het rekenen geslagen en meestal komt dat niet uit. Laten we gewoon wedstrijd per wedstrijd leven, dan zien we over vijf duels waar we staan."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie, geciteerd door Het Nieuwsblad. Waar de media spreekt van makkelijke duels, wil Rutten daar niets van weten. "Dat van die moeilijke en makkelijke wedstrijden is een misvatting. Er zijn geen makkelijke wedstrijden aan het front. Zeker niet als je bent waar wij ons nu bevinden", stelt hij.

Komend weekend gaat hij op bezoek bij Antwerp, dat bekend staat vanwege de fysieke manier van voetballen. Rutten: "Mijn elftal heeft al te maken gehad met dit type wedstrijden, ze hebben ervaring hiermee. Maar we moeten er ook niet in overdrijven. Anders ga je anders handelen dan dat je in werkelijkheid bent."

Positief

Ondanks de fysieke uitdaging is Rutten positief over het duel met Antwerp. De oefenmeester ziet progressie. "Niet in punten, wel in de manier van spelen. We krijgen minder kansen tegen, spelen veel minder slordig en met meer structuur", aldus de coach, die blij is met de komst van Alessandro Schoenmaker. "Gino Caen was meer een assistent-trainer. Het is logisch dat we met echte specialisten willen werken en wie we nu hebben, is een echte specialist."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen