Van Bronckhorst over uit en thuis: "Verschil is te groot"

15 februari 2019, 15:00

Wat opvalt dit seizoen, is dat Feyenoord buitenshuis een veel mindere indruk maakt dan in thuiswedstrijden. In eigen stadion is de ploeg nauwelijks te verslaan, maar in uitduels hebben de Rotterdammers het vaak moeilijk. Giovanni van Bronckhorst hoopt dat het dit weekend bij FC Groningen wel goed gaat.

Op het persmoment ging de trainer in op het verschil tussen uit en thuis. "Het verschil is echt te groot, dat is duidelijk. Maar een oorzaak aanwijzen is niet eenvoudig. Kunstgras is een onderdeel van het probleem, we spelen daar over het algemeen niet zo goed op'', zegt Van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad.

Feyenoord overnacht tijdens verre uitwedstrijden vaak in de buurt van het vijandelijke stadion. "Spelers bereiden zich liever voor in eigen omgeving'', weet Van Bronckhorst. "Maar dat kan gewoon niet altijd. Maar ik denk dat het geen rol speelt in deze kwestie.'' Feyenoord staat derde, met acht punten minder dan Ajax. Toch blijft Van Bronckhorst positief. "Of ik nog omhoog kijk? Dat doe ik altijd. Of dat nog realistisch is, moet de komende weken blijken.''

Feyenoord moet het zondag doen zonder Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps. Beide backs zijn nog niet fit genoeg, net als Justin Bijlow en Eric Botteghin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen