Wormuth neemt lessen van Ajax - Real mee naar Heracles

15 februari 2019, 13:48

Frank Wormuth heeft de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid gebruikt als lesmateriaal bij Heracles Almelo. De Duitse trainer stelt dat in die wedstrijd bewezen is dat mentaliteit belangrijk is in het topvoetbal.

De coach haalde op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard het duel van Ajax met Real aan. "Het goede spel van Ajax tegen Real Madrid is het bewijs van wat de geest en de mentaliteit kan bereiken in het voetbal", zegt de trainer, die afgelopen weekend nog van de Amsterdammers won. "Wij hebben het tegen Ajax fantastisch gedaan. Maar we moeten eerlijk zijn: Ajax was tegen ons natuurlijk niet in topvorm."

De ontmoeting met Fortuna is volgens Wormuth van compleet andere aard. "Morgen tegen Fortuna wordt het een heel andere wedstrijd. Zij spelen zonder druk, hebben als nieuwkomer maar drie punten minder dan wij. Ze voelen zich goed en boeken goede resultaten, dat is knap. Ons team voelt zich goed in thuisduels, we hebben na de wedstrijd tegen Ajax veel zelfvertrouwen. Maar qua rennen, vechten en voetballen is de prestatie van vorige week de meetlat. Het vechten en werken als team was top, dat zullen we tegen Fortuna Sittard opnieuw moeten brengen", stelt hij.

Wormuth beschikt bij Heracles over een lange lijst van afwezigen. Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak, Wout Droste en Joey Koning kunnen zaterdag niet spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen