Van der Gaag hoopt dat NAC Breda voorbeeld neemt aan Ajax

15 februari 2019, 13:25

Mitchell van der Gaag hoopt dat NAC Breda in elk geval een goed gevoel kan overhouden aan het duel met Ajax. Hoewel hij op voorhand beseft dat het uiterst moeilijk wordt om punten te pakken in de Johan Cruijff Arena, wil hij dat zijn ploeg wat uitstraalt en blijft knokken als team. Als voorbeeld noemt hij het duel van Ajax tegen Real Madrid in de Champions League. "Ze hebben onverdiend verloren, maar moeten verder. Ze hebben het goede gevoel weer meegenomen."

Op het clubkanaal van NAC Breda gaat hij in op die positie. "Ajax heeft ondanks het verlies wel weer laten zien wat voor kwaliteit ze hebben. Ze willen niks meer laten lopen gezien hun zes punten achterstand op PSV", wist hij. Van der Gaag hoopt dat zijn elftal, ook als ze verliezen, in elk geval dat op waardige wijze kunnen doen.

"Zo'n wedstrijd hebben we eerder gehad tegen PSV (0-2). Dat zijn ook dingen die we kunnen gebruiken en dan moet je ook verder kijken dan de wedstrijd tegen Ajax. Als je als team goed voor de dag komt, dat heb je ook nodig", besefte de coach. "En je hebt altijd kans, dat nemen we mee."

Wel moet alles dan meezitten, weet de trainer. "Je moet de eerste fase doorkomen. Je keeper moet ballen pakken die hij normaal niet pakt. Je moet in de wedstrijd groeien. Je moet situaties hebben waarvan je denkt: hoe zijn we hier doorheen gekomen? De tegenstander moet kleine foutjes maken en je moet de kansen die je zelf krijgt, benutten", aldus Van der Gaag over de voorwaarden die goed moeten zijn wil NAC stunten in Amsterdam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen