Van Bommel over fit PSV: "Spelen beter dan voor de winterstop"

15 februari 2019, 12:30

Mark van Bommel is vol vertrouwen voor het voor PSV immer lastige uitduel met sc Heerenveen, bij wie op bezoek al sinds 2011 niet meer werd gewonnen. De oefenmeester kan beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie en vindt dat zijn ploeg ondanks de twee remises in 2019 zeker niet minder is gaan spelen. "Voor mijn gevoel spelen we beter dan voor de winterstop. We voetballen goed en zijn zeker niet ingekakt."

Dat stelde de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Friezen. Volgens Van Bommel waren de resultaten van voor de winterstop misschien wel onrealistisch goed. Ondanks de remise tegen FC Utrecht (2-2) zag hij bijvoorbeeld goede dingen vorige week. "Voor het oog leek het alsof we er niet doorheen kwamen tegen FC Utrecht. Dan moet je oplossingen verzinnen en dat vraagt geduld. Op het juiste moment de juiste keuzes maken en de goede ruimtes aanvallen."

Daardoor greep PSV een punt in de Domstad. Op bezoek in Friesland heeft PSV het ook traditioneel getrouw erg lastig: de laatste zege dateert uit 2011. Daarna werd er niet meer gewonnen, het werd achtereenvolgend: 2-1, 3-0, 1-0, 1-1, 1-1 en 2-0. Gelukkig voor de coach kan hij beschikken over een vrijwel fitte selectie. Van Bommel: "Maximiliano Romero komt dinsdag terug. Jordan Teze is er niet bij, hij is licht geblesseerd. Verder is iedereen, op Yannick van Osch en Ryan Thomas na, fit."

{image[331806][right-half][]}Lammers

Ook werd Van Bommel gevraagd naar de ontwikkeling van Sam Lammers, die door de Eindhovenaren wordt verhuurd aan Heerenveen. "Sam doet het heel goed bij Heerenveen. Ik vind het ook goed dat hij die stap heeft gemaakt. Hij komt van de zomer beter terug." De aanvaller liet zelf weten te hopen op een doelpunt - wat in Eindhoven niet lukte.

Scoren is iets dat PSV juist vaak in de slotfase doet. Van Bommels ploeg maakte al liefst vijftien treffers na de 85ste minuut en dat is nu al een record. "Wij scoren veel in de slotfase, dat komt omdat we altijd doorgaan tot het einde", aldus de coach, die daarin ook een rol weggelegd ziet voor de fans. "Het publiek moet niet drie minuten eerder weggaan, ze moeten blijven zitten en genieten van het elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen