Spierings blijft bescheiden ondanks vijftien uit vijf duels bij RKC

15 februari 2019, 11:56

Het voetbal lacht RKC Waalwijk momenteel weer toe: eerst ontving de club miljoenen voor Frenkie de Jong en vervolgens werd er liefst vijf keer op rij gewonnen. Sinds Stijn Spierings van Sparta Rotterdam overkwam, greep de ploeg de volle vijftien punten. Was hij de ontbrekende factor? "Nee, hou op. Zoiets zou ik nooit over mezelf zeggen. We doen het als team."

Dat stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kan niet ontkennen dat het lekker gaat sinds mijn komst. Het valt allemaal precies in elkaar, lijkt het wel. Fijn dat ik hierin een belangrijke rol kan vervullen", legt Spierings, die zag dat Sparta Rotterdam in die vijf duels niet meer won en slechts vier punten pakte, uit.

Daardoor staat RKC Waalwijk ver boven de Rotterdammers in de strijd om de periodetitel. Als er ook wordt gewonnen van Almere City, dan is de club een serieuze kanshebber. Spierings: "Dat zou natuurlijk prachtig zijn voor RKC. We hebben ons ten doel gesteld de nacompetitie te halen. En dan zou het behalen van een periodetitel uiteraard een welkome prijs zijn. Dan doen we sowieso mee. Al moeten we dan nog wel wat wedstrijdjes winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen