UEFA 'zeer tevreden' over de eerste week VAR in de CL

15 februari 2019, 09:03

De UEFA is zeer content met de rol van de VAR tijdens de eerste week van de Champions League. Volgens Roberto Rosetti, chef van de scheidsrechters bij de UEFA, is de invoering uitstekend verlopen. "De technologie werkt perfect en de scheidsrechters presteerden op hoog niveau", aldus Rosetti.

Dat vertelt hij op de clubsite van de UEFA. In de eerste vier CL-duels werden er een paar beslissingen genomen door de VAR, waarbij de belangrijkste het afkeuren van Dusan Tadic's doelpunt was. Rosetti: "De arbiter stelde vast dat de keeper werd gehinderd door Tadic, die buitenspel stond. In overeenstemming met het VAR-protocol werd het doelpunt vervolgens afgekeurd."

Dat het geheel nogal lang duurde, was voor Rosetti van ondergeschikt belang. "Het belangrijkste is dat de juiste beslissing werd genomen. Natuurlijk willen we de snelheid in de toekomst nog verbeteren, maar dit was een zeer complexe situatie", aldus Rosetti, die zag dat de VAR nog vaker invloed had - ook in andere duels.

Zo werd een handsbal gecheckt bij AS Roma - FC Porto (bleek buiten het zestienmetergebied) en hield de grensrechter bij Manchester United - Paris Saint-Germain zijn vlag extra lang naar beneden toen hij twijfelde over buitenspel. Ook dat waren orders van de UEFA: Rosetti: "Er wordt geadviseerd niet te vlaggen bij een doelrijpe kans. Beslissingen kunnen namelijk worden herzien, als het toch buitenspel blijkt." Anders dan in de Eredivisie werken de VAR's overigens wel op locatie in het stadion.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen