Gisteren gemist: wisselende resultaten NL'ers in Europa League

15 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 14 februari.

Scorende Denswil draagt bij aan zege Club Brugge op Salzburg

Club Brugge heeft de Europese zegereeks van Red Bull Salzburg beëindigd. Mede dankzij een doelpunt van Stefano Denswil wonnen de Belgen het heenduel in de zestiende finale van de Europa League: 2-1. Jetro Willems en Jonathan de Guzman boekten in Oekraïne een gelijkspel tegen een tiental van Shakhtar Donetsk (2-2).

Keizer lijdt teleurstellende nederlaag met Sporting

Marcel Keizer heeft bij zijn Europese debuut voor Sporting Portugal een pijnlijke nederlaag geleden. In eigen huis ging Sporting met 0-1 onderuit tegen Villarreal, de nummer negentien van Spanje. Naast het resultaat, zal Keizer zich ook zorgen blijven maken over het vertoonde spel en dreigen de zestiende finales van de Europa League het eindstation te worden.

Europees debuut Bosz voor Leverkusen eindigt in gelijkspel

Peter Bosz heeft bij zijn Europese debuut voor Bayer Leverkusen een doelpuntloos gelijkspel (0-0) geboekt. In de uitwedstrijd tegen Krasnodar overtuigde zijn ploeg bepaald niet, maar biedt het resultaat perspectief voor de return waar Leverkusen de achtste finale moet veiligstellen.

Nederland houdt elfde plaats op UEFA-ranking vast

Hoewel Ajax verloor, blijft de elfde plaats op de UEFA-ranking in handen van Nederland en houdt het naaste concurrent op een minimale afstand. Dit omdat Red Bull Salzburg en Rapid Wien hun Europese duels ook verloren. De elfde notering op de coëfficiëntenlijst is van belang voor een rechtstreeks Champions League-ticket voor de Eredivisie-kampioen van 2020.

Ramos heeft onderzoek aan broek, Ajax moet vrezen voor boete

Sergio Ramos heeft een onderzoek van de UEFA aan zijn broek. De captain van Real Madrid liet eerst weten tegen Ajax opzettelijk een gele kaart te pakken, later krabbelde hij terug. Naar die uitspraken doet de Europese voetbalbond onderzoek. Daarnaast moet zowel Ajax en Real Madrid vrezen voor een geldboete.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen