Scorende Denswil draagt bij aan zege Club Brugge op Salzburg

14 februari 2019, 23:08

Club Brugge heeft de Europese zegereeks van Red Bull Salzburg beëindigd. Mede dankzij een doelpunt van Stefano Denswil wonnen de Belgen het heenduel in de zestiende finale van de Europa League: 2-1. Jetro Willems en Jonathan de Guzman boekten in Oekraïne een gelijkspel tegen een tiental van Shakhtar Donetsk (2-2).

Club Brugge - Red Bull Salzburg 2-1

Behalve Denswil stond ook Sofyan Amrabat verrassend genoeg in de defensie van Club Brugge. Trainer Ivan Leko gebruikt de oud-Feyenoorder wel vaker in de verdediging, maar tegen Salzburg was dat geen succes. Niet voor niets bleef Amrabat in de rust achter in de kleedkamer. Samen met Ruud Vormer leed hij veel balverlies. Amrabat moest ook toezien hoe Zlatko Junuzovic Salzburg met een fraaie lob aan een voorsprong hielp. Vanaf de bank zag hij hoe Club Brugge zich knap herstelde. De Belgische kampioen boog de achterstand om naar een voorsprong. De gelijkmaker had een flink Nederlands tintje: Ruud Vormer legde een hoekschop op het hoofd van Denswil. Club Brugge ging door en werd hiervoor beloond via een kopbal van Wesley, die Salzburg de eerste Europese nederlaag van dit seizoen bezorgde. Dat betekent ook goed nieuws voor het Nederland, dat zo de felbegeerde elfde plaats op de UEFA-ranking in handen houdt.

Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt 2-2

Eintracht Frankfurt speelde een spectaculair duel op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Martin Hinteregger opende de score dankzij een blunder van doelman Andriy Pyatov, die de kopbal in het doel gleed. Shakhtar had razendsnel een antwoord paraat. Drie minuten later benutte Marlos een penalty, die overigens erg makkelijk werd gegeven. De hosannastemming bij de Oekraïners verdween een minuut later alweer door een oliedomme rode van Taras Stepanenko. Met al geel op zak kwam hij te laat met een tackle op Sebastian Rohde en moest hij al in de elfde minuut vertrekken. Met Jetro Willems in de ploeg leek Frankfurt de overtalsituatie te verzilveren, maar de 1-2 van Filip Kostic bleek onvoldoende De tien van Shakhtar toonden karakter. Taison kreeg opvallend veel ruimte en rondde dankbaar af.  Eintracht bracht nog wel Jonathan de Guzman in het veld om met hem alsnog de winnende forceren, maar dichterbij dan een goede kans voor Danny de Costa kwam de Duitse ploeg niet.