Napoli en Chelsea overtuigen en winnen hun uitduel

Napoli en Chelsea overtuigen en winnen hun uitduel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 februari 2019 – Napoli en Chelsea hebben uitstekende zaken gedaan om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. De Italianen wonnen op bezoek bij FC Zürich (1-3), terwijl ook de in eigen land dolende Engelsen een uitoverwinning boekten bij Malmö FF: 1-2.

FC Zürich – Napoli: 1-3
Twintig minuten hadden de Italianen nodig om het verschil te maken in Zwitserland, waar het een erg tamme en tandeloze thuisploeg trof. De ploeg uit Napels had er na apathisch verdedigen twee inliggen. Lorenzo Insigne en José Callejon kwamen op het scorebord terecht. Opvallend: het was meer dan een jaar geleden dat beide spelers in dezelfde wedstrijd tot scoren kwamen.

Na rust was het ook niet best wat de gastheren lieten zien. Het was heel het duel wachten op de derde treffer van de Italianen. Die kwam er uiteindelijk ook via de rechtervoet ban Pieter Zielinski. De eretreffer, een benutte penalty van Benjamin Kololli, lijkt louter voor de statistieken.

Malmö FF – Chelsea: 1-2
In de competitie draait het van geen kant bij Chelsea, getuige de fikse nederlagen tegen Bournemouth (4-0) en Manchester City (6-0). Mede daardoor bezet Chelsea slechts een zesde plaats in de Premier League en is de positie van manager Maurizio Sarri onder vuur komen te liggen. De uitwedstrijd tegen Malmö heeft de Italiaan in ieder geval voor even wat lucht verschaft, want de Londenaren waren heer en meester in Zweden. Ross Barkley maakte na een half uur de openingstreffer en na bijna een uur zorgde Olivier Giroud met een knappe bal achter het standbeen voor de 0-2.

Vanaf dat moment leek Malmö rijp voor de slacht, want Chelsea ging makkelijker voetballen. Plots was daar de aansluitingstreffer van de Zweedse thuisploeg: Markus Rosenberg, 36 jaar inmiddels, zette Anders Christiansen vrij voor het Engelse doel. Christiansen scoorde, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Overige uitslagen:
Viktoria Plzen – Dinamo Zagreb: 2-1.
Celtic – Valencia: 0-2.

Reacties

gerelateerd