Europees debuut Bosz voor Leverkusen eindigt in gelijkspel

14 februari 2019, 21:26

Peter Bosz heeft bij zijn Europese debuut voor Bayer Leverkusen een doelpuntloos gelijkspel (0-0) geboekt. In de uitwedstrijd tegen Krasnodar overtuigde zijn ploeg bepaald niet, maar biedt het resultaat perspectief voor de return waar Leverkusen de achtste finale moet veiligstellen.

De Bundesliga maakte al kennis met het opgeleefde Bayer Leverkusen. Die Werkself imponeerden vooral tegen Bayer Leverkusen (3-1) en en FSV Mainz (1-5). Het bewierookte spel kwam in Rusland moeizaam van de grond, hoewel Leverkusen gewoon in de sterkst mogelijke opstelling speelde.

Leverkusen speelde slordig en mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. In de counter lagen mogelijkheden voor Leverkusen, maar die waren in de eerste helft niet aan de Duitsers besteed. De Russen hadden het meeste aanspraak op een doelpunt, met de grootste mogelijkheid voor Kristoffer Olsson. Maar een paar meter vrij voor het Duitse doel werkte hij de bal over.

In de tweede helft bleef er veel misgaan bij Leverkusen, maar kreeg het evenals Krasnodar kansen op een doelpunt. Leverkusen dacht in de slotfase de overwinning nog te kunnen pakken, maar Lucas Alario maakte hands bij het binnenwerken van de goal en moesten Bosz en zijn ploeg genoegen nemen met een remise.