Arsenal geeft niet thuis en verslikt zich bij BATE Borisov

14 februari 2019, 20:56   Bijgewerkt: 14 februari 2019, 21:25

Arsenal staat voor een hels karwei in de Europa League. De club van Unai Emery verloor in de eerste knock-outronde verrassend met 1-0 bij BATE Borisov. In Wit-Rusland waren de gasten eigenlijk het gehele duel beter, maar slap verdedigen bij een corner vlak voor rust en een domme actie van Alexandre Lacazette zorgt ervoor dat Arsenal een lastige uitgangspositie heeft voor de return.

Beide ploegen overleefden voor de winter zonder al veel moeite de groepsfase. Arsenal verloor slechts twee punten en eindigde als groepswinnaar, terwijl BATE zich achter Chelsea als tweede plaatste voor de knock-outfase.

De start was duidelijk voor The Gunners. De Londenaren waren voor rust stukken beter dan de gastheren en hadden meer dan 70 procent balbezit, maar vergaten te scoren. Alexandre Lacazette kopte over en Sead Kolasinac schoot van afstand naast het doel. Het kwam de kwakkelende Engelsen duur te staan, want pal voor rust kwamen de Wit-Russen brutaal op voorsprong. Stanislav Dragun kopte na een hoekschop knap raak en zorgde ervoor dat Arsenal met een achterstand de rust in moest.

Daar kwam ook in de tweede helft geen verandering in. Emery bracht onder meer Pierre-Emerick Aubameyang binnen de lijnen, maar scoren deden The Gunners niet meer. Het enige wapenfeit van Arsenal was er een in negatieve zin, want Lacazette moest er na een belachelijke elleboogstoot vanaf met een rode prent. Zodoende wacht de huidige nummer vijf van de Premier League nog een zware kluif in het eigen Emirates Stadium.