Ramos heeft onderzoek aan broek, Ajax moet vrezen voor boete

14 februari 2019, 18:47

Sergio Ramos heeft een onderzoek van de UEFA aan zijn broek. De captain van Real Madrid liet eerst weten tegen Ajax opzettelijk een gele kaart te pakken, later krabbelde hij terug. Naar die uitspraken doet de Europese voetbalbond onderzoek. Daarnaast moet zowel Ajax en Real Madrid vrezen voor een geldboete.

Ramos pakte woensdag in de extra tijd een gele kaart voor een overtreding op Kasper Dolberg. Zodoende is de verdediger voor de return geschorst en heeft hij in de eventuele kwartfinale geen kaartenlast. De UEFA is de laatste jaren strenger geworden op zulke acties, ondervond Jesus Corona van FC Porto in de groepsfase. In de voorlaatste groepswedstrijd pakte de oud-speler van FC Twente bewust een gele kaart om in de knock-outfase met een schone lei te beginnen. De UEFA had dit door en schorste hem voor de eerste wedstrijd in de achtste finale tegen AS Roma.

Lees meer: Ramos komt met twee verklaringen voor 'geforceerde' gele kaart

Boete Ajax en Real Madrid

Ajax en Real Madrid kunnen beide een boete tegemoet zien voor het afsteken van vuurwerk. Tegen de Amsterdammers is tevens een procedure gestart voor het gooien van objecten en het tonen van een ongepast spandoek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen