Wedstrijd van Week: Atalanta angstgegner van AC Milan

14 februari 2019, 18:06   Bijgewerkt: 16 februari 2019, 13:02

Hans Hateboer en Marten de Roon hopen zaterdag de vierde plaats in de Serie A over te nemen van AC Milan. De ploegen treffen elkaar in Bergamo en bij Milan weten ze nu al dat dit een hels karwei wordt. Atalanta - AC Milan is in samenwerking met Remiqz onze Wedstrijd van de Week. 

Head to head

Een duel van AC Milan met Atalanta staat bijna garant voor puntenverlies. Al zeven duels op rij wachten de Rossoneri op een zege tegen de club van Hateboer en De Roon. De laatste overwinning dateert van 30 mei 2015, toen Milan dankzij doelpunten van Giampaolo Pazzini en tweemaal Giacomo Bonaventura met 1-3 zegevierde. Eerder dit seizoen eindigde dit affiche in San Siro in een gelijkspel. Doelpuntenmakers aan de zijde van Milan waren de naar Chelsea vertrokken Gonzalo Higuain en Bonaventura, die de rest van het seizoen geblesseerd is. Voor Atalanta scoorden Alejandro 'Papu' Gomez, die momenteel zes wedstrijden droog staat, en Emiliano Rigoni - hij is verkocht aan Zenit St. Petersburg.

Key players

Atalanta: Alejandro Gomez (GPI 3792) en Duvan Zapata (GPI 3732)

GPI staat voor Global Player Index, de relatieve kwaliteit van een speler over zijn hele carrière

Hoewel Papu Gomez al een tijd droogstaat, is de dertigjarig Argentijn van onschatbare waarde voor het elftal van Gian Piero Gasperini. Hij valt vooral op met zijn zeven gegeven assists. Alleen Suso van Milan gaf er met acht een meer dan de Zuid-Amerikaan. Gomez' kwaliteit is de dribbel, wat wordt bevestigd door zijn statistieken: gemiddeld per wedstrijd zet aanvaller ruim acht dribbels en zijn 78 procent van die dribbels succesvol.

{image[332438][right-half][]}AC Milan: Suso (GPI 3914), Hakan Calhanoglu (GPI 3711)

Suso is de verbeterde versie van Gomez, tenminste dat geven zijn data aan. Per wedstrijd maakt de Spaanse rechtsbuiten een dribbel, hiervan is ruim tachtig procent succesvol. Al acht keer leverde het voorbereidende werk van Suso een doelpunt op voor Milan. Niemand in de Serie A gaf zoveel assists als hij. Hakan Calhanoglu is de passer van Milan. Gemiddeld per negentig minuten verstuurt hij 46 keer een pass. Zelden gaat dit fout, zo blijkt uit zijn passnauwkeurigheid van 82,4 procent.

Team

Atalanta

Atalanta, dat varieert tussen een 3-4-1-2 en een 3-5-2 formatie, is een serieuze uitdager van de traditionele Italiaanse topteams. De club uit Bergamo is in alle competities al acht wedstrijden op rij ongeslagen, gestegen naar de vijfde plaats in de Serie A en gaat zoals het nu lijkt een rol spelen in de strijd om de Champions League-tickets. In het succes van Atalanta is een belangrijke rol weggelegd voor Hans Hateboer, die in de laatste vier Serie A-duels één doelpunt maakte en twee assists afleverde.

AC Milan

Het is eveneens een tijdje geleden dat AC Milan een wedstrijd verloor. De club van trainer Gennaro Gattuso is zes competitiewedstrijden ongeslagen. Ook werd onlangs de halve finale van de Coppa Italia bereikt. De goede vorm van Milan kan niet los worden gezien van de komst van Lucas Paquetá en Krzystof Piatek. De winterversterkingen hebben een basisplaats veroverd en met name de inbreng van Piatek springt in het oog. De van Genoa overgekomen aanvaller wist in zijn eerste vijf wedstrijden al vier keer te scoren. Gattuso zet zijn elftal neer in een 4-3-3 formatie met de punt naar achter, of hij kiest voor 4-4-2. Bovendien staat in uitwedstrijden de Milanese verdediging als een huis: slechts negen tegendoelpunten in elf uitwedstrijden. Alleen koploper Juventus kreeg er minder tegen, namelijk zeven.

Voorspelling

Een heel duidelijke favoriet is er niet, maar op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, heeft Atalanta de beste papieren de Italiaanse kraker te winnen.

Winst Atalanta: 43 procent

Winst AC Milan: 29 procent

Gelijkspel: 28 procent

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen