Ramos komt met twee verklaringen voor 'geforceerde' gele kaart

14 februari 2019, 08:24

Sergio Ramos moet rekening houden met een langere schorsing voor zijn gele kaart tegen Ajax. Na afloop vertelde de captain van Real Madrid dat hij de kaart met opzet pakte, om bij een eventuele kwartfinale met een schone lei te beginnen. Later paste Ramos zijn verklaring aan, waarschijnlijk omdat hij zich realiseerde dat de UEFA strenger optreedt tegen met opzet gepakte gele kaarten.

In de extra tijd maakte Ramos op het middenveld een overtreding op Kasper Dolberg en dat bij een 1-2 voorsprong voor Real Madrid. Damir Skomina trok geel waardoor Ramos geschorst is voor de return over drie weken. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit niet forceerde", citeert Marca Ramos. "Ik had dit al in gedachten, kijkend naar het resultaat."

Die uitspraken kunnen Ramos op een langere schorsing komen te staan. De UEFA tolereert opzettelijke kaarten niet, zo bleek in de groepsfase van de Champions League. Jesus Corona van FC Porto dacht in de voorlaatste groepswedstrijd hetzelfde. De oud-speler van FC Twente pakte bewust een gele kaart om de knock-outfase zonder kaartenlast te beginnen. De Europese bond had dat door en schorste hem voor de eerste wedstrijd van Porto in de achtste finale tegen AS Roma.

Dat kan verklaren waarom Ramos later terugkwam op zijn woorden. 'Ik wil duidelijk maken dat ik de kaart niet bewust heb gepakt. Het doet me pijn, meer dan bij iedereen, om de tweede wedstrijd te missen', twittert de Spanjaard. 'In wedstrijden moet je in een paar seconden besluiten nemen. Het belangrijkste is het resultaat, het slechtste is dat ik de return niet kan spelen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen