Solari complimenteus: "Ajax dwong ons tot het uiterste"

14 februari 2019, 08:06

Santiago Solari is onder de indruk van het vertoonde spel van Ajax tegen Real Madrid. De Argentijnse trainer zag zijn ploeg moeite hebben met de hoge druk die de Amsterdammers vanaf het eerste fluitsignaal zetten. Real Madrid overleefde de Ajax-storm en sloeg na rust zelf tweemaal toe, waardoor het met 1-2 won.

"Het leek alsof ze hun energie voor deze wedstrijd hadden bewaard. Ajax speelde agressief en met hoge druk. We slaagden erin kansen te creëren zodra de druk minder werd en het spel dat toeliet", wordt Solari geciteerd door Spaanse media. "Ajax dwong ons tot het uiterste. We wisten wat ons te doen stond en hebben laten zien dat we sterk zijn."

Ajax leek in de eerste helft van het duel in de Johan Cruijff ArenA op voorsprong te komen door een doelpunt van Nicolas Tagliafico, maar op aanraden van de VAR keurde arbiter Damir Skomina de goal af. Karim Benzema opende vervolgens na een uur de score, waarna Hakim Ziyech een kwartier later de 1-1 maakte. Door een laat doelpunt van Marco Asensio pakten de Madrilenen alsnog de volle buit.