Uitleg UEFA: Tadic hinderlijk buitenspel bij Ajax-doelpunt

14 februari 2019, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens en na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid (1-2) werd er veel gesproken over het moment waarop een doelpunt van de Amsterdammers werd afgekeurd. Ajax leek vlak voor rust door een goal van Nicolás Tagliafico op voorsprong te komen, maar na ingrijpen van de VAR keurde Damir Skomina de 1-0 af. De UEFA heeft de beslissing van de arbitrage toegelicht.

Tagliafico zelf deed niets fout. Evenals Matthijs de Ligt, die vlak daarvoor het eerste kopduel won. De Europese voetbalbond laat weten dat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond op het moment dat de Argentijn richting doel kopte. De Servische aanvaller stond doelman Thibaut Courtois in de weg.

Het doelpunt van Tagliafico zou een beloning van het goede spel van Ajax voor rust zijn geweest. Uiteindelijk sloeg Real Madrid na rust twee keer toe. Eerst via Karim Benzema en nadat Ajax op 1-1 was gekomen nog een keer via Marco Asensio.