Gisteren gemist: Ajax onderuit, twijfels over afgekeurde goal

14 februari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 13 februari 2019, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 13 februari.

Ajax weert zich kranig, maar komt net tekort tegen Real Madrid

Ajax is er woensdagavond niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Real Madrid tot een goed einde te brengen. De Amsterdamse formatie maakte met name voor rust een sterke indruk, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Hakim Ziyech maakte een kwartier voor tijd een doelpunt van Karim Benzema ongedaan, maar Marco Asensio schoot vlak voor tijd de winnende 1-2 binnen.

Nicolas Tagliafico gaat de geschiedenisboeken in als eerste speler wiens doelpunt na ingrijpen van de VAR wordt afgekeurd in de Champions League. Ajax dacht op 1-0 te komen tegen Real Madrid, maar op aanraden van de video-arbiter keurde Damir Skomina het doelpunt van de Argentijn af. Dusan Tadic zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan.

Ten Hag: "Volgens mij is het een reglementaire goal"

Erik ten Hag begrijpt niet waarom het doelpunt van Nicolas Tagliafico is afgekeurd. Na ingrijpen van de VAR cancelde scheidsrechter Damir Skomina de 1-0 van Ajax tegen Real Madrid, dat woensdag over negentig minuten met 1-2 te sterk was in de achtste finale van de Champions League.

Tottenham staat met anderhalf been in kwartfinale

Tottenham Hotspur staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. De Engelsen boekten woensdagavond een verdiende zege op Borussia Dortmund: 3-0. De koploper van de Bundesliga kwam zeer matig voor de dag en moet vrezen voor uitschakeling in het miljardenbal.

Volgend hoofdstuk Icardi-soap: spits negeert oproep

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Internazionale en Mauro Icardi. De Argentijnse aanvaller is niet langer aanvoerder van de Italiaanse grootmacht en behoort ook niet tot de wedstrijdsectie van Inter voor het Europa League-treffen met Rapid Wien. Dat Icardi niet meereist naar Oostenrijk.