Rice stelt Ierland teleur en kiest voor toekomst bij Engels elftal

13 februari 2019, 18:29

Een opvallende move van Declan Rice. De drievoudig Iers international kiest voor een interlandcarrière bij Engeland. De twintigjarige Rice kan de switch maken omdat hij alleen maar vriendschappelijke wedstrijden voor het Iers elftal heeft gespeeld.

Rice heeft zijn keuze woensdag wereldkundig gemaakt én toegelicht. "Het is een extreem moeilijke keuze geweest. Om eerlijk te zijn had ik ook nooit verwacht dat ik in deze fase van mijn carrière deze keuze zou moeten maken. Er is de laatste tijd zoveel gebeurd. In de afgelopen jaren ben ik vanuit de jeugdopleiding van West Ham United doorgestroomd en in 2017 heb ik op achttienjarige leeftijd mijn debuut in de Premier League gemaakt. Twee dagen later werd ik voor het nationale team opgeroepen", laat Rice weten via Twitter.

Rice is in Londen geboren, maar mocht voor Ierland uitkomen omdat hij Ierse grootouders heeft. Vorig jaar maart maakte de verdediger annex middenvelder zijn debuut voor The Boys in Green. Vanaf heden kan de Engelse bondscoach Gareth Southgate een beroep op hem doen. "Het is uiteindelijk een persoonlijke beslissing die ik met mijn hart en verstand heb gemaakt, gebaseerd op wat ik denk dat het beste is voor mijn toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen