Deze Nederlanders kunnen vlammen in knock-outfase EL

14 februari 2019, 15:46   Bijgewerkt: 7 maart 2019, 13:03

Hoewel er al sinds de voorrondes geen Nederlandse ploegen meer in de race zijn voor de Europa League, valt er genoeg te genieten van onze landgenoten. Het Oranje-gehalte is ook na de tweede flinke schifting in de eerste knock-outfase volop aanwezig. FCUpdate.nl zet in een overzicht uiteen welke Nederlanders nog kans maken op het winnen van de Europa League.

Sevilla: Quincy Promes 

Quincy Promes weet zich sinds enkele weken positief te onderscheiden in het shirt van Sevilla. Onlangs maakte hij zijn eerste treffer in La Liga en met de nodige assists levert hij de verrassend goed presterende Spanjaarden ook punten en rendement op. Sevilla won de Europa League al meermaals, lukt dat dit jaar mét Promes ook? De eerste horde is SS Lazio.

Internazionale: Stefan de Vrij {image[328212][right-half][]}

De Italianen liepen door een gelijkspel tegen PSV op de laatste speeldag van de Champions League een ticket voor de knock-outfase van het miljardenbal mis. Met Stefan de Vrij als vaste kracht achterin wil de club uit Milaan die teleurstelling verwerken. Het treft Rapid Wien in een tweeluik.

Slavia Praag: Mick van Buren

Een van de verrassende namen die de eerste ronde overleefde: Slavia Praag werd tweede in de groep en schakelde zodoende Girondins Bordeaux en FC Kopenhagen uit. Mick van Buren staat onder contract bij de Tsjechen. Op veel speeltijd kan hij echter nog niet rekenen. Dit ook wegens een beenbreuk. In de competitie werd er slechts eenmaal een beroep op hem gedaan, maar Van Buren is inmiddels weer fit.

Red Bull Salzburg: Jasper van der Werff

Hoewel Jasper van der Werff een Zwitserse nationaliteit heeft, is de jonge verdediger van Nederlandse komaf. Beide ouders zijn namelijk Nederlanders. De negentienjarige maakte nog geen minuten in de Europa League, maar zijn teller in de competitie staat wel al op vier duels. En dat voor een tiener die deze zomer de overstap maakte van het kleine FC St. Gallen naar de roemruchte Oostenrijkers.

Eintracht Frankfurt: Jetro Willems en Jonathan de Guzman {image[330519][right-half][]}

Eintracht Frankfurt heeft Jetro Willems en Jonathan de Guzman in de gelederen. De Duitse bekerhouders doorliepen zonder grote problemen de groepsfase en beide Nederlanders draaien goed mee in het elftal. Wel begint Willems de laatste weken wat vaker op de bank, terwijl De Guzman een belangrijke schakel in de middelste linie is. Tegen Shakhtar Donetsk is het dus afwachten of de landgenoten speeltijd krijgen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen