Spoorboekje: reacties uit Amsterdam, Nederlanders in de EL

14 februari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 14 februari.

Nieuws

Reacties na nederlaag Ajax

Daags na de nederlaag van Ajax in eigen huis tegen Real Madrid druppelen de reacties binnen. Wat vinden spelers en de ochtendkranten van de 1-2 tegen De Koninklijke en hoe schatten de Amsterdammers hun kansen in voor de return?

Specials

De avond van Ajax waarop het allemaal nét niet paste tegen Real

Wat als. De twee woorden die het vaakst met elkaar werden gebruikt woensdagavond na de 1-2 nederlaag van Ajax tegen Real Madrid. Wat als de VAR het doelpunt van Nicolas Tagliafico níet had afgekeurd? Wat als Dusan Tadic bij zijn schot op de paal niet was uitgegleden of Kasper Dolberg overeind was gebleven in de laatste meters richting Thibaut Courtois? Was als de eindpass van Ajax in drie á vier situaties net iets beter was geweest? Het zijn woorden die illustreren dat Ajax dichtbij iets heel moois was, maar dat het uiteindelijk allemaal nét niet paste.

Deze Nederlanders kunnen vlammen in de knock-outfase van de EL

Hoewel er al sinds de voorrondes geen Nederlandse ploegen in de race zijn voor de Europa League, valt er genoeg te genieten van onze landgenoten. Het Oranje-gehalte is ook na de eerste flinke schifting nog volop aanwezig. FCUpdate.nl zet in een overzicht uiteen welke Nederlanders nog kans maken op het winnen van de Europa League.

Tops en flops

In een enerverende wedstrijd weerde Ajax zich kranig tegen Real Madrid, maar dolf het uiteindelijk het onderspit. Wat gebeurde er verder nog op de afgelopen Champions League-avond? FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje.

Wedstrijden

Rapid Wien - Internazionale (18.55 uur)

Het was daags voor het treffen onrustig in Italië. Spits Mauro Icardi moest de aanvoerdersband afstaan en werd prompt ook niet meegenomen in de selectie voor het duel tegen Rapid Wien. Stefan de Vrij mag zich wel opmaken voor een basisplaats in Oostenrijk, waar ook vanuit Nederlands oogpunt de coëfficiëntenlijst in de gaten moet worden gehouden.

Krasnodar - Bayer Leverkusen (18.55 uur)

Peter Bosz staat voor zijn eerste Europa League-wedstrijd sinds de verloren finale in 2017, toen hij met Ajax het onderspit dolf tegen Manchester United. Met attractief voetbal poogt hij om op bezoek in Rusland een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in eigen huis. 

 

Sporting Portugal - Villarreal (21.00 uur)

Met Marcel Keizer aan het roer en Bas Dost als spits wil Sporting Portugal de goede start van het tijdperk Keizer weer oppakken. Onder leiding van de Nederlander was de start uitstekend, maar inmiddels is de ploeg ook tegen wat nederlagen opgelopen. De laatste vier duels leverden slechts één overwinning op. Wordt tegen de Spanjaarden een succesje geboekt?

Voetbal op tv

18.00 uur: FOX Sports Europa League, FOX Sports 1, schakelshow rondom de Europa League

18.50 uur: Galatasaray - Benfica, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.50 uur: Rapid Wien - Inter, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Krasnodar - Bayer Leverkusen, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel

20.45 uur: Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel

20.55 uur: Club Brugge - RB Salzburg, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

20.55 uur: Sporting Portugal - Villarreal, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen