De tops en flops van de hervatting van de Champions League

13 februari 2019, 11:32   Bijgewerkt: 13 februari 2019, 15:29

Eindelijk. De Champions League is ontwaakt uit zijn winterslaap. Daarmee halen wij ook onze tops en flops weer van de plank. Welke spelers vielen in positieve zin op bij de hervatting van het miljardenbal? En wat viel ons dinsdagavond flink tegen bij de duels Manchester United - Paris Saint-Germain (0-2) en AS Roma - FC Porto (2-1)?

Tops

1. Ángel di Maria laat voeten spreken

Tussen Kylian Mbappé, Neymar en Edinson Cavani zou je bijna vergeten dat ook Ángel Di Maria in Parijs voetbalt. Bij afwezigheid van Neymar en Cavani liet de Argentijn zijn voeten spreken op Old Trafford, waar hij de hele wedstrijd werd uitgefloten vanwege zijn verleden bij  Manchester United. Hij kreeg zelfs een flesje bier naar zich toe geworpen. Maar niemand kreeg Di Maria dinsdag klein. Met twee puntgave assists gidste hij Paris Saint-Germain langs zijn oude club.

{image[332385][right-half][]}2. Wisselgeld Nicolo Zaniolo

Hij diende als Internazionale's wisselgeld voor de transfer voor Radja Nainggolan, maar Nicolo Zaniolo maakt bij AS Roma meer indruk dan de Belg bij de Nerazzurri. Dit negentienjarige Italiaanse pareltje laat dit seizoen vooral de Romeinse harten sneller kloppen. Met als klap op de vuurpijl zijn twee doelpunten van gisteravond tegen FC Porto. De middenvelder is daarmee de jongste Italiaan met twee doelpunten in één Champions League-duel. Zou Inter al spijt hebben?

{image[332383][left-half][]}3. Gianluigi Buffon: 50 keer de nul

Door naar de oudste Italiaan in de Champions League: Gianluigi Buffon. De 41-jarige sluitpost had zijn defensie tegen Manchester United als een huis staan. Hij hield voor de vijftigste keer in zijn loopbaan het doel schoon in de Champions League en schaart zich vanaf nu in een illuster rijtje met Edwin van de Sar en Iker Casillas.

4. Adrian Lopez goudhaantje

Invallen en scoren bij je eerste balcontact: het lukte Adrian Lopez tegen AS Roma. Sergio Conceicao doet bij FC Porto maar weinig een beroep op de 31-jarige Spanjaard, maar zal nu in z'n nopjes zijn met hem. Want door de 2-1 heeft Porto een behoorlijke uitgangspositie voor de return over drie weken. Eén doelpunt in Dragao kan genoeg zijn voor het bereiken van de kwartfinale.

Flops

1. Fles bier voor Di Maria

Bij ieder balcontact van Angel Di Maria klonk een fluitconcert van de tribunes van Old Trafford. De Engelse fans waren de flop van zeventig miljoen nog niet vergeten. Het gefluit is tot daaraan toe. Een speler bekogelen met een fles bier, omdat hij voor jouw club niet uit de verf kwam, is hersenloos.

2. De beuk van Young

Met een net iets te harde schouderduw vouwde Ashley Young oud-teamgenoot Angel Di Maria in de hekken van het Theatre of Dreams. Die actie valt moeilijk goed te praten. Young en ook Di Maria konden beiden niet meer bij de bal, en Young weet heel goed dat het buiten de lijnen op Old Trafford iets afloopt met nog eens vervelende ijzeren hekken aan de rand. Schaam je, Young!

{image[332382][right-half][]}3. Milde Daniele Orsato

Arbiter Daniele Orsato trok maar liefst zeven gele kaarten en één rode voor Paul Pogba tijdens Manchester United - Paris Saint-Germain, maar vond het onnodig om Presnel Kimpembe en Ashley Young van het veld te sturen. Na zijn gele kaart speelde Kimpembe meerdere keren met vuur. In plaats van een tweede prent, liet de verdediger van PSG het duel ontbranden als maker van de 1-0. Waarom Young zijn tweede gele kaar niet kreeg voor zijn beuk aan Angel Di Maria is helemaal een raadsel. Had de VAR de Italiaanse scheidsrechter niet even kunnen helpen?

4. Roma ultra's vs Kolarov

De relatie van Aleksandar Kolarov met de achterban van AS Roma lijkt niet meer te redden. Fans van de Romeinen toonden gisteravond een spandoek met de tekst 'Bastardo Kolarov!' en zongen ze hem beledigend toe. De verstandhouding tussen beide kampen knapte na de ontluisterende bekernederlaag van Roma tegen Fiorentina (7-1). Kolarov beet de supporters toe dat ze weinig verstand hadden van voetbal en sindsdien hebben de ultra's het op de Serviër voorzien.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen