Speeltijd voor verbannen Thorsby: "Morten is een geliefde jongen"

Speeltijd voor verbannen Thorsby: "Morten is een geliefde jongen"

13 februari 2019 – Morten Thorsby maakte dinsdag zijn rentree in het shirt van SC Heerenveen. De eerder wegens onderhandelingen met Sampdoria verbannen middenvelder deed mee in het oefenduel tegen HHC (0-3). Trainer Jan Olde Riekerink is blij dat Thorsby terug is.De Noor (22) gaf tegen de amateurs een assist en is bovenal blij met zijn speelminuten. In januari werd hij door de club buiten de selectie gezet, nadat hij zonder toestemming onderhandelde met het Italiaanse Sampdoria. Vorige week keerde hij terug in de selectie.

Trainer Jan Olde Riekerink geeft in gesprek met de Leeuwarder Courant aan dat hij tevreden is met de terugkeer van de centrale middenvelder. "Morten is een geliefde jongen. Wat de clubleiding destijds heeft beslist, daar sta ik helemaal achter. Maar het is natuurlijk hartstikke fijn dat Morten weer terug is."

De voormalig banneling zelf is minstens net zo blij om weer in Friesland wedstrijden te mogen spelen. "Voor mijn gevoel is dat nu allemaal afgesloten. Ik moet nu aan de bak, om mezelf terug te knokken in de basis. Ik ben fit en heb nu drie keer getraind. Maar ik merkte wel dat ik nog wedstrijdritme moet krijgen."

Penibele situatie
De voetballende kwaliteiten van Thorsby komen als geroepen, want Heerenveen staat slechts op een vijftiende plaats in de Eredivisie. De coach blijft ondanks de penibele situatie rustig. "Kijk, als ik het gevoel zou hebben: die gasten bakken er niks van, zijn ongemotiveerd en ik heb niks te kiezen… Maar daar is totaal geen sprake van. Niet alleen ik, maar wij geloven dat alles goed komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019