Mbappé zonder Neymar en Cavani voorin: "Dat was even wennen"

Mbappé zonder Neymar en Cavani voorin: "Dat was even wennen"

13 februari 2019 – Met Kylian Mbappé als centrumspits nam Paris Saint-Germain dinsdagavond een voorschot op een plek in de kwartfinale. Op bezoek bij Manchester United werd er mede dankzij een treffer het Franse supertalent met 0-2 gewonnen. En dat terwijl de andere sterren Neymar en Edinson Cavani wegens blessures ontbraken op Old Trafford.

Zodoende stond Mbappé voorin met Ángel Di María en Dani Alves. Mbappé is na de overwinning tegen diverse media tevreden met de vertoning van de Franse koploper. "We speelden in een nieuw systeem, met heel veel middenvelders en weinig aanvallers. Dat was even wennen. De trainer zei vooraf al dat ik de bal niet zo vaak zou krijgen als normaal. Ik moest me niet te ver laten terugzakken, maar juist in de ruimte achter hun verdediging duiken."

Ook zonder de Braziliaan en Uruguayaan voorin bleek PSG onverslaanbaar. Het stemt de Franse wereldkampioen tevreden. "Natuurlijk, Neymar is superbelangrijk en Cavani is van fundamenteel belang voor ons. Maar voetbal wordt op het veld gespeeld, dat hebben we vandaag laten zien."

Lees ookTuchel houdt zijn ploeg scherp na knappe winst op Old Trafford

gerelateerd