AS Roma zet dankzij Zaniolo stap richting de laatste acht

12 februari 2019, 23:00   Bijgewerkt: 12 februari 2019, 23:13

AS Roma heeft een eerste stap gezet richting de kwartfinale van de Champions League. De Romeinen rekenden dinsdagavond voor eigen publiek af met FC Porto, dat met 2-1 aan de broek kreeg. Nicolò Zaniolo scoorde twee keer namens de thuisploeg, Adrián deed vervolgens wat terug namens de bezoekers.

Zonder de geblesseerde Rick Karsdorp en met Justin Kluivert op de bank, begon Roma aan het eerste duel in de achtste finale van het miljardenbal. De Italianen waren in de groepsfase op een tweede plaats geëindigd in een groep met Real Madrid, Viktoria Plzen en CSKA Moskou. Roma had aan veel grootmachten gekoppeld kunnen worden, maar lootte de op papier zwakste club: FC Porto.

Een zwakke tegenstander mag Porto echter niet genoemd worden. De club uit Lissabon leidt de dans in de Portugese competitie en verloor in de groepsfase van de Champions League geen enkele keer. Toch was het Roma dat dinsdagavond het betere van het spel had in het eerste bedrijf. Edin Dzeko raakte vlak voor rust de paal, maar hoogtepunten waren schaars. Na 45 minuten floot Danny Makkelie een doelpuntloze eerste helft af.  

Het duurde tot de zeventigste minuut tot het echt leuk werd in Rome. Toen opende Zaniolo, helemaal doorgebroken in de Italiaanse hoofdstad, de score. De middenvelder werd aangespeeld door Dzeko, nam de bal niet perfect aan, maar schoot vervolgens wel raak in de lange hoek. Een paar minuten later verdubbelde Zaniolo de marge. De Italiaan reageerde attent toen Dzeko op de paal schoot en maakte uit de rebound zijn tweede van de avond.

In de absolute slotfase van de wedstrijd werd Kluivert binnen de lijnen gebracht voor Stephan El Shaarawy. Tussendoor had Porto via Adrián de aansluitingstreffer gemaakt, waardoor Roma in Lissabon niet op zijn lauweren kan rusten. Over drie weken staan de teams voor de returnwedstrijd weer tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen