Barmhartige Ziyech biedt Leon de Kogel de helpende hand

12 februari 2019, 19:14   Bijgewerkt: 12 februari 2019, 21:03

Mede dankzij de hulp van Hakim Ziyech ziet de toekomst van Leon de Kogel er weer wat positiever uit. Door een ernstig auto-ongeluk op Malta kwam de oud-aanvaller van FC Utrecht en Go Ahead Eagles in de financiële problemen. Maandag nam hij in de Galgenwaard een cheque ter waarde van 24.000 euro in ontvangst, de opbrengst van een inzamelingsactie van fans van Utrecht en Go Ahead.

Daar bleef het echter niet bij. Na de wedstrijd kreeg De Kogel een belletje van Ziyech. "Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst", aldus De Kogel tegenover de NOS. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

De Kogel kan met het bedrag van Ziyech de advocaatkosten betalen. De gestopte aanvaller kreeg sinds het ongeluk in juni geen salaris meer van zijn club UE Cornellà. Ook de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur op Malta wilde niet betalen. De vooruitzichten worden echter beter: de Nederlandse en Spaanse spelersvakbond hebben een regeling getroffen met de Cornellà. "Daardoor hebben ze mij een groot deel van het salaris kunnen betalen. Over de rest is een regeling getroffen. Ik moet nog even afwachten of ik dat ga krijgen, maar het staat wel zwart op wit", vertelt De Kogel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen