FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Ten Hag ziet Real Madrid als favoriet, maar gelooft in ommekeer

Ten Hag ziet Real Madrid als favoriet, maar gelooft in ommekeer

12 februari 2019 – Erik ten Hag zag én ziet Real Madrid woensdagavond als de grote favoriet voor het tweeluik met Ajax. De oefenmeester vond dat dit tijdens de loting al het geval was en staat nog altijd achter die constatering. Wel is er sindsdien het nodige veranderd bij De Koninklijke. "Het is duidelijk dat ze in een betere fase zitten dan destijds bij de loting", aldus de coach van Ajax, die kan beschikken over een fitte Frenkie de Jong."Je moet honderd procent zijn tegen een ploeg als Real, zowel als ploeg als individu", wist Ten Hag tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de afsluitende training voor het Champions League-duel in de achtste finale. "Madrid beschikt over heel veel facetten van het voetbal. Ook de omschakeling." Sinds de loting is de ploeg van Santiago Solari aan de betere hand, zag ook Ten Hag.

"Ze hebben veel grote wedstrijden gespeeld de laatste periode. Tegen FC Barcelona en Atlético Madrid. Real kan heel variabel spelen, heel aanvallend, maar ook gesloten op de counter. Daarnaast staat er een goede mix: jonge talenten, maar ook veel ervaring. Met name in de as, die het team kan aansturen", analyseerde de Ajax-coach.

Mindere periode
Ook werd Ten Hag gevraagd naar de mindere periode waarin Ajax verkeert. "We spelen wissevallig: soms goed. Maar soms ook slecht", erkende hij. "Ik moet daarvoor oplossingen aandragen. Misschien is een wedstrijd tegen Real Madrid daarvoor wel de juiste kans. Vorm kan namelijk ook zomaar weer terug zijn, als je fysiek fit bent en met de juiste mentaliteit het veld in gaat."

In de voorbespreking zal Ten Hag wellicht refereren aan de eerdere successen in Champions League die werden behaald, tegen onder andere Benfica, Bayern München en AEK Athene. "In de mentale voorbereiding zullen wel gelijkenissen hebben in hoe we de voorbereiding aangrijpen. Natuurlijk willen we graag een vervolg geven aan het succesvolle Europese seizoen tot dusver."

Frenkie de Jong
Alle Spaanse pers die was uitgerukt wilde uiteraard alles weten over FC Barcelona-aanwinst De Jong. Het goede nieuws: hij is fit. "Fit en gemotiveerd tegen Real Madrid. Nog meer dan de rest? Misschien wel, maar we zijn allemaal enorm gemotiveerd. Hij zal zich ongetwijfeld willen laten gelden woensdag."

De middenvelder van Ajax staat niet op scherp, in tegenstelling tot de gehele achterhoede (Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Nicolas Tagliafico) en Donny van de Beek. "Of we daar rekening mee houden? Het is een feit. Zij hebben één speler op scherp (Sergio Ramos, red.). Maar daar kun je niet altijd rekening mee houden in het spel op de allerhoogste snelheid. Mocht het een issue worden, dan gaan we daar wel rekening meehouden. Het kan namelijk vervelende consequenties hebben."

Tactiek
Met welke formatie Ten Hag aantreedt in Amsterdam, wilde hij nog niet zeggen. In elk geval kijkt hij waar de mogelijkheden liggen bij Real Madrid. Of hij zonder echte diepe spits start – zoals tegen Bayern München met Dusan Tadic in de spits, bijvoorbeeld – wilde hij nog niet kwijt. Ten Hag: "Het is een goede optie, maar ook met Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar kunnen we heel gevaarlijk zijn."

Lees ook: "We kunnen niet accepteren dat we verliezen"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019