Atlético Madrid
0 – 0
Juventus
FC Schalke 04
2 – 1
Manchester City

Bundesliga-hekkensluiter FC Nürnberg ontslaat ook Köllner

Bundesliga-hekkensluiter FC Nürnberg ontslaat ook Köllner

12 februari 2019 – Bundesliga-hekkensluiter 1. FC Nürnberg heeft hoofdtrainer Michael Köllner dinsdag ontslagen. De oefenmeester die met de club promoveerde wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Zijn assistent Boris Schommers en clublegende Marek Mintal zijn aangesteld als (tijdelijke) opvolgers voor het duel met Borussia Dortmund.Eerder deze week werd sportief directeur Andreas Bornemann ook al uit zijn positie ontheven bij de club van Virgil Misidjan. "Al tijdens de jaarwisseling hadden we interne discussies over zijn positie, maar we hadden er vertrouwen in het team een impuls te kunnen geven", geeft voorzitter Thomas Grethlein aan. Met de nederlaag tegen directe concurrent Hannover 96 (2-0) en de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Hamburger SV (1-0) werd het echter niet bepaald beter.

Omdat Bornemann de trainer niet wilde ontslaan, werd ook hij aan de dijk gezet. Grethlein snapt dat er kritiek komt op zijn beslissing. "En een nieuwe trainer aanstellen is niet altijd de beste weg, maar we zijn er van overtuigd dat we dit moeten doen om ons voor de Bundesliga te behouden." De ploeg staat momenteel op de laatste plaats, twee punten achter Hannover 96.

Valckx in beeld
VVV-Venlo's manager voetbal Stan Valckx is naar verluidt kandidaat om directeur sport te worden als opvolger van Bornemann. Hij zou in dat geval ook de nieuwe coach moeten benoemen, want Grethlein liet weten eerst een nieuwe 'td' aan te willen stellen en dan pas de trainer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019