Minuut stilte bij Champions en Europa League voor Sala

12 februari 2019, 09:58

Voor alle duels in de competities van de UEFA deze week wordt vooraf een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Emiliano Sala. Ook hebben alle clubs de mogelijkheden om met een rouwband te spelen in de Champions League en Europa League. "Namens iedereen bij de UEFA wil ik mijn oprechte medeleven tonen aan de familie en geliefden", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Dat laat de UEFA weten in een statement. Bij alle duels wordt dus een minuut stilte in acht genomen, om Sala – hij kwam om bij een vliegtuigongeluk – te herdenken. "Ik ben diep bedroefd dat zijn leven zo wreed en op jonge leeftijd ten einde kwam", aldus Ceferin. "Ik dring supporters in Europa erop aan om hun respect te betuigen aan de familie de komende dagen."

Eerder werd er bij duels in de Ligue 1 en de Premier League ook stilgestaan bij de dood van Sala. Sala was bijna zijn hele carrière actief in Frankrijk. De spits diende Girondins Bordeaux, US Orléans, FC Niort, Caen en de laatste jaren FC Nantes. In totaal speelde Sala 181 competitiewedstrijden op Franse bodem, waarin hij 66 keer trefzeker was.

Lees hier alle ontwikkeling rondom het overlijden van Sala

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen