Tilburger Nepomuceno werkt samen met Scholes: "Een legend"

12 februari 2019, 09:53

Tilburger Gevaro Nepomuceno (op archiefbeeld voor Fortuna Sittard) gaat spelen onder de vleugels met Paul Scholes, die zijn trainerscarrière begint bij Oldham Athletic. De 26-jarige aanvaller maakte na de presentatie van Scholes alvast kennis met zijn nieuwe trainer. "Hij stelde zich aan iedereen voor en maakte hier en daar een babbeltje", vertelt de oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Willem II en FC Den Bosch.

"Hij zei dat hij al zeven of acht wedstrijden van ons heeft gekeken en positief is. Hij is een legend. Niet de grootste, maar voetballend altijd geweldig", zegt Nepomuceno tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat-ie zijn handelswijze als voetballer ook als trainer gaat hanteren. Waarschijnlijk de stijl zoals we die in Nederland gewend zijn, laten we zeggen het tiki-taka van FC Barcelona."

Scholes viert dinsdagavond zijn debuut in de Engelse League Two. Degradatiekandidaat Yeovil Town komt op bezoek bij de nummer veertien. Oldham Athletic mikt nog altijd op de play-offs voor promotie, maar moet daarvoor minimaal zevende eindigen en de marge met die positie bedraagt negen punten. "We krijgen deze week twee ploegen tegen die onder ons staan. Als je dan zes punten kunt halen, heb je in tien dagen negen punten gehaald. Het wordt lastig, maar ik ben er bijna zeker van dat we de play-offs gaan halen met de ploeg die we hebben", is Nepomuceno vol van vertrouwen.

Lees ook: Manchester United-legende Scholes tekent bij Oldham Athletic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen