Speler van de Week: Griek Lamprou draagt internationaal Fortuna

11 februari 2019, 16:07

Het Limburgse Fortuna Sittard won zondag met een elftal met acht verschillende nationaliteiten van het Rotterdamse Excelsior met dank aan een buitenspeler uit Griekenland. Op het moment dat Fortuna een overwinning nodig had, stond Lazaros Lamprou op. Met twee prachtige goals loodste hij zijn team naar een 4-1 zege op Excelsior. Het levert hem de titel 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl op.

Om de concurrentie te verslaan, moet je inventief zijn. Fortuna Sittard koos er afgelopen zomer, en ook in de winter, voor om nieuwe spelers uit het buitenland te halen. Het is een keuze die vooralsnog goed uitpakt. De selectie van René Eijer telt liefst vijftien verschillende nationaliteiten en is de meest internationale spelersgroep van de Eredivisie. Toch staat er een ploeg die voor elkaar vecht. Zondag tegen Excelsior telde het basisteam acht verschillende nationaliteiten, met een Amerikaans, Portugees en Grieks aanvalstrio als drijvende kracht.

De grote uitblinker bij Fortuna Sittard was de 21-jarige Lazaros Lamprou. Ook hij werd in de zomer opgepikt in het buitenland. Fortuna had goed gezien dat de talentvolle aanvaller geen kans kreeg bij PAOK Saloniki en sloeg toe, nadat hij bij Panionios eerder al wel indruk had gemaakt in de Griekse competitie. Meerdere Griekse clubs hadden interesse in het huren van Lamprou, maar Fortuna won de concurrentiestrijd.

Toch is de glansrol van Lamprou geen vanzelfsprekendheid. Op 7 december stond de Griek tot zondag voor het laatst in de basis bij Fortuna, waar hij door een systeemwissel buiten de boot is gevallen. Getergd was hij dan ook om te schitteren tegen Excelsior en eindelijk zijn kwaliteiten weer te tonen. Zelf vond hij zijn tweede goal het mooist, zei hij tegen De Limburger. "Omdat ik van dribbelen houd, dat is wat ik doe", is zijn nuchtere reactie. Eijer kan voorlopig niet meer om zijn Griekse dribbelaar heen.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen