ErediVisie: Slotsky, veranderlijk Fortuna en Heerenveen stuntelt

ErediVisie: Slotsky, veranderlijk Fortuna en Heerenveen stuntelt

11 februari 2019 – De slechte prestaties bij Ajax houden aan: in aanloop naar het duel met Real Madrid gingen de Amsterdammers onderuit in Almelo. Zelfs Frenkie de Jong speelde zeer ongelukkig. PSV sloeg wéér in de slotfase toe en voorkwam op het nippertje een nederlaag in de Domstad. Verder ging Vitesse weer onderuit in het slot(sky) van het duel, blijft sc Heerenveen in eigen huis stuntelen en lijkt er een afscheid te komen in stijl voor John van den Brom. Zoals Anco Jansen tegen ADO Den Haag knallen we door het afgelopen speelweekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.Vitesse heeft niet zo'n goed Slotsky
Wat is er aan de hand met Vitesse de laatste weken? Hoewel er veel kritiek is op het vertoonde spel, zijn de resultaten niet eens zo slecht. Ten minste als er geen extra tijd werd bijgeteld, want in de laatste drie duels liepen de Arnhemmers in blessuretijd puntverlies op. Finn Stokkers, Sam Lammers en in Groningen Mohamed El Hankouri bezorgden Vitesse driemaal achtereen een flinke kater. Die ploeg beschikt klaarblijkelijk niet echt over een goed Slotsky… Op 7 april wordt het helemaal bibberen in de slotfase tegen PSV: die ploeg maakte tegen FC Utrecht namelijk al het vijftiende doelpunt na de 85ste minuut dit seizoen en dat is (nu al) een record.

Niets is zo veranderlijk als… Fortuna Sittard
Wie de wedstrijden van Fortuna Sittard in de Eredivisie moet voorspellen, heeft een flinke klus. Want er valt geen peil te trekken op het spel van de Limburgers. Na een 5-1 verlies bij De Graafschap, volgde een knappe zege op Vitesse. Na een 0-3 verlies bij AZ, volgde een overwinning in De Kuip. Na een 3-0 zege op Heracles Almelo, volgde een kansloos duel in Friesland. Nu was er weer een 4-1 zege na een nederlaag van 5-0 vorige week. Normaliter is niets zo veranderlijk als het weer, maar ditmaal als Fortuna Sittard. Wellicht heeft het te maken met de spelers die uit alle windstreken komen: tegen Excelsior stonden er liefst acht verschillende nationaliteiten in de basiself.

Afscheid in stijl voor Van den Brom
Sinds trainer John van den Brom aan zijn spelersgroep bekend maakte dat hij komende zomer stopt als coach van AZ, lijkt het wel alsof alle spelers een stap harder zijn gaan zetten. Zes van de zeven duels sinds zijn beslissing om te stoppen werden gewonnen, alleen van PSV (3-1) werd verloren. De doelcijfers (negentien voor, vijf tegen) zijn meer dan indrukwekkend, helemaal in 2019. De zo kwetsbare achterhoede hield al vier duels de nul en geen ploeg scoorde dit kalenderjaar in de Eredivisie zo al vaak als AZ (dertien). Het lijkt een afscheid in stijl te worden voor Van den Brom.

Frenkie valt nu negatief op
Het is toch opmerkelijk: sinds er op 23 januari witte rook te zien was in Camp Nou over de megatransfer van Frenkie de Jong, gaat het minder met Ajax. Enkele dagen na de transferaankondiging werd een compleet onherkenbaar Ajax afgeschminkt door Feyenoord en ook zaterdag ging het weer mis met de dolende Amsterdammers. Zij legden een verschrikkelijke partij op de mat en verloren verdiend van Heracles Almelo, dat naliet om de score hoger uit te laten vallen. Frenkie de Jong speelde de bal liefst twintig keer naar de verkeerde kleur en was daarmee een van de dissonanten aan Ajax-zijde. Nooit eerder in zijn professionele carrière leed hij zo vaak balverlies. Het zal snel beter moeten met Frenkie om niet op een negatieve manier bij Ajax te vertrekken.

Heerenveen stoeit in Abe Lenstra Stadion
sc Heerenveen is een van de Eredivisie-clubs die kampt met teruglopende bezoekersaantallen. Als de ploeg van Jan Olde Riekerink tweewekelijks een show zou weggeven in het Abe Lenstra Stadion, zou dat zeker kunnen bijdragen aan een stijgende lijn qua toeschouwers. Dat gebeurt echter niet: slechts één van de tien thuisduels werd gewonnen, het minste van alle Eredivisie-clubs. De tien thuisduels leverden in totaal slechts zeven schamele puntjes op. Ook van PEC Zwolle werd afgelopen weekend niet gewonnen (1-1). Ondertussen staat Heerenveen slechts een punt boven de degradatiestreep. Het slechte nieuws voor de Friese club is bovendien dat er komende zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma staat. De tegenstander? Koploper PSV.

En dan nog even dit…

Reis al even onderweg

Advocaat voelt mee met Meijers

Mooie taferelen op de Oude Meerdijk

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 juli 2019

  2. woensdag 17 juli 2019