Spoorboekje: hervatting Champions League, Ajax-special

Spoorboekje: hervatting Champions League, Ajax-special

12 februari 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 12 februari.




Nieuws

Hervatting Champions en Europa League
Het moment na de loting in december kijkt iedereen alweer uit naar de Champions League. Niet alleen is Ajax weer terug in de knock-outfase, maar ook staan er prachtige affiches op het programma en komen er de nodige Nederlanders in actie. Hetzelfde geldt voor de Europa League, waarin eveneens nog een hoop landgenoten zitten die later deze week in actie komen. Het gaat weer beginnen! 

Specials

Ajax tegen Real Madrid: de elftallen naast elkaar gelegd
Een ploeg die voor het eerst sinds dertien jaar in de tweede ronde staat versus de ploeg die laatste drie jaar de Champions League heeft gewonnen. Ajax tegen Real Madrid is op papier een strijd tussen David en Goliath, maar toch liggen er ook kansen voor de Amsterdammers. FCUpdate.nl blikt vooruit op het tweeluik door beide teams per linie te bekijken.

Wedstrijden

Fenerbahçe - Zenit Sint-Petersburg (18.55 uur)
Een van de goede dingen die Phillip Cocu en Erwin Koeman achterlieten in Istanbul was het bereiken van de tweede ronde in de Europa League. Daarom mag die ploeg het opnemen tegen Zenit Sint-Petersburg. Het duel wordt - anders dan alle anderen - niet donderdag, maar al op dinsdag gespeeld. Dat heeft te maken met het feit dat Galatasaray ook nog in het toernooi zit en er geen twee duels binnen zeventig kilometer gespeeld mogen worden tegelijkertijd van de UEFA.

Manchester United - Paris Saint-Germain (21.00 uur)
Enkele weken geleden dacht PSG bij de loting wellicht een makkie te krijgen tegen Manchester United. Sindsdien is er echter het nodige veranderd: Neymar raakte geblesseerd en de opponent onderging een gedaanteverwisseling onder Ole Gunnar Solskjær. De Noor, die nog niet verloor met United, doet het zo goed, dat ze in Manchester graag willen dat hij blijft. Kan hij ook de Franse topclub het vuur aan de schenen leggen?

Voetbal op tv

18.55 uur: Fenerbahçe - Zenit Sint-Petersburg, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel
21.00 uur: AS Roma - FC Porto, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Manchester United - Paris Saint-Germain, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019