Letschert heeft duidelijke mening over VAR: "Wordt een komedie"

11 februari 2019, 09:51

Er gaat geen weekend voorbij waarin de VAR géén hoofdrol speelt. Ook in de afgelopen Eredivisie-speelronde was het digitale hulpmiddel weer onderwerp van gesprek, onder meer bij FC Utrecht tegen PSV. Volgens Timo Letschert, verdediger van Utrecht, is de VAR niet meer serieus te nemen.

Volgens Letschert had Utrecht tegen PSV (2-2) een penalty moeten krijgen vanwege een overtreding van Denzel Dumfries op Simon Gustafson in de slotfase. "Het is gewoon duidelijk een penalty, of niet? Hij valt toch? Hij valt toch niet zomaar? Ik snap het niet meer, hoor. De VAR is echt een komedie aan het worden'', zegt Letschert tegen het Algemeen Dagblad. "Ik dacht dat ik gek werd op het veld. Ik zie Dumfries vallen en ik zie hem met zijn arm bewegen. Simon probeert nog te springen en hij wordt gewoon neergehaald. Maar als ik de bal op mijn arm krijg, terwijl dat niet de bedoeling is, fluit hij vaak wel.''

Volgens de verdediger, die zelf overigens ook van zich deed spreken door een overtreding te maken op Luuk de Jong bij een corner, moet de VAR anders gebruikt worden. "Die VAR... Je moet gewoon bij buitenspel, bij doellijntechnologie en bij de acties die niet waargenomen zijn, de VAR raadplegen. Voor de rest moet je er gewoon mee ophouden, want ze stapelen fout op fout, op fout, op fout."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen