FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Van Hanegem ziet problemen bij Ajax in mentaliteit en achterin

Van Hanegem ziet problemen bij Ajax in mentaliteit en achterin

11 februari 2019 – Willem van Hanegem denkt dat het probleem van Ajax momenteel vooral mentaal is. Het voetbalicoon vindt dat de Amsterdammers de beste spelers hebben, maar het op mentaal gebied niet goed zit. "Het zal wel weer allemaal gaan over het feit dat Hakim Ziyech chagrijnig kijkt, want die jongen is altijd de kop van jut. Ik denk eerder dat Ajax een beetje vastgeroest zit in bepaalde patronen."Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Als Ajax tegen Real een pak slaag krijgt, dat valt niet uit te sluiten, dan zie ik ze in de Eredivisie niet meer opstaan. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken", verwacht De Kromme, die niet onder de indruk is van de achterhoede van Ajax.

"Die Deense rechtsback Rasmus Kristensen, die hoort niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is gewoon geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen", vindt Van Hanegem. "En dan heb je de in mijn ogen ten onrechte vaak bewierookte Nicolas Tagliafico. Een aardige linksback, die het vooral van rauzen en knotsen moet hebben. Hij pakt gele kaart na gele kaart en het is dat hij bij Ajax speelt, anders was hij er af en toe uitgestuurd."

En dus verwacht Van Hanegem een zware avond aanstaande woensdag in de eerste fase van de knock-outronde in de Champions League. "Want die ploeg staat er na een slechte periode wél weer. Met Karim Benzema en toptalent Vinícius Júnior in bloedvorm en Sergio Ramos als de grote baas."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019