FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Van Bommel: "Het shirt van Luuk werd bijna uitgetrokken"

Van Bommel: "Het shirt van Luuk werd bijna uitgetrokken"

10 februari 2019 – Niet voor de eerste keer dit seizoen is de VAR na speelronde 21 van de Eredivisie onderwerp van gesprek. Video-arbiter Danny Makkelie vond dat Pol van Boekel tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV twee keer naar de stip had moeten wijzen, maar de dienstdoende scheidsrechter gaf geen enkele penalty. Mark van Bommel laat zijn licht schijnen op de veelbesproken momenten. De trainer vindt dat Van Boekel twee keer onjuist heeft gehandeld. In de eerste helft hield Timo Letschert het shirt van Luuk de Jong vast, maar Van Boekel vond het te licht voor een strafschop. "Het shirt van Luuk werd in de eerste helft bijna uitgetrokken. Dat was gewoon vasthouden, dus een bewuste overtreding. Toen stond het pas 1-0. In de slotfase glijdt Denzel Dumfries onderuit. Dat was een onbewuste overtreding, maar ook een strafschop."

De trainer van PSV keek zaterdag naar de Madrileense derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid. "Daar heeft de videoscheidsrechter het uiteindelijk voor het zeggen. Dan heeft de scheidsrechter het makkelijker", lijkt Van Bommel het voor de camera van FOX Sports op te nemen voor Van Boekel.

PSV knokte zich in Utrecht terug van een 2-0 achterstand en speelde met 2-2 gelijk. "We geven niet op, we gaan altijd door. Wat de tussenstand ook is. Dat is de kracht van dit elftal", aldus Van Bommel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019