Excelsior
2 – 1
FC Emmen
FC Groningen
1 – 0
Feyenoord

KNVB: Van Boekel had twee penalty's moeten geven

KNVB: Van Boekel had twee penalty's moeten geven

10 februari 2019 – Pol van Boekel heeft zondag geen goede beurt gemaakt, zo concludeert ook de KNVB. De scheidsrechter had bij de wedstrijd tussen PSV en FC Utrecht twee keer naar de stip moeten wijzen. Dat vertelt Reinold Wiedemeijer vlak na de laatste wedstrijd van de 21ste speelronde aan FOX Sports.Wiedemeijer stelt dat Van Boekel twee keer een strafschop had kunnen geven, zowel aan FC Utrecht als PSV. De koploper vroeg in de eerste helft om een strafschop nadat Luuk de Jong naar de grond werd getrokken door Timo Letschert, Utrecht maakte aanspraak op een strafschop nadat Denzel Dumfries uitgleed en Simon Gustafson vloerde.

"In onze ogen lijkt het erop dat hij fout zit", probeert Wiedemeijer zijn collega nog enigszins te sparen. "Ik had geadviseerd: geef ze. Dat is hem ook geadviseerd, maar hij heeft beide keer besloten het niet te doen", aldus Wiedemeijer, die aangeeft dat videoscheidsrechter Danny Makkelie het beide keer wél bij het rechte eind had.

Van Boekel werd in de eerste helft naar de kant geroepen na de vermeende overtreding op De Jong. "Wij vinden dit een strafschop. Dat heeft de VAR ook gezegd tegen de scheidsrechter. Maar de scheidsrechter heeft direct gezegd: ik heb het ook gezien, maar ik vind het te weinig voor een strafschop."

Over het tweede penaltymoment is Van Boekel duidelijk. "Wij vinden het een strafschop. Makkelie zegt tegen Van Boekel: wij vinden het een strafschop, dus ga even kijken. Van Boekel kijkt, vindt dat hij uitglijdt en het geen strafschop is. De scheidsrechter blijft altijd eindverantwoordelijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 17 februari 2019

  2. zaterdag 16 februari 2019