FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

De Jong mild: "Het was ook niet makkelijk voor de scheidsrechter"

De Jong mild: "Het was ook niet makkelijk voor de scheidsrechter"

10 februari 2019 – Met gemengde gevoelens stond Luuk de Jong zondagavond na de enerverende wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV de pers te woord. De aanvoerder van PSV was enerzijds blij dat zijn ploeg een punt had overgehouden aan de wedstrijd in De Galgenwaard, anderzijds baalde hij dat niet was gelukt om Ajax op een nóg grotere achterstand te zetten. Ook reageerde De Jong tegenover FOX Sports op een paar veelbesproken momenten.PSV kwam in Utrecht met 2-0 achter, maar rechtte na rust de rug en speelde door twee doelpunten van De Jong uiteindelijk met 2-2 gelijk. "We kwamen 2-0 achter terwijl we het betere van het spel hadden. Omdat zij compact speelden, kwamen wij er moeilijk doorheen. Uit een corner werd het 1-0 en uit een uitbraak 2-0, dat mag niet gebeuren. De eerst helft kwamen we er niet goed doorheen", aldus De Jong.

De spits werd in de eerste helft in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Timo Letschert, maar PSV kreeg geen strafschop. "Je hoeft niet iemand aan zijn shirt te hangen, dat was bij mij wel twee keer het geval. Je kunt van elkaar afblijven en zonder handen verdedigen", vervolgt De Jong, die begreep dat scheidsrechter Pol van Boekel een zware middag had. "Het was ook niet makkelijk voor de scheidsrechter."

Vlak voor het einde van de wedstrijd had Utrecht ook een penalty kunnen krijgen, maar Van Boekel oordeelde dat Denzel Dumfries geen overtreding op Simon Gustafson had begaan. "Ik zag het gebeuren. Je kunt 'm geven, maar dan had hij ons de eerste helft ook een penalty geven. Ik was gefrustreerd geweest als hij nu wel een penalty had gegeven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019